fbpx

A lélegzet birodalma

Ki-és belégzésünk harmonikus egyensúlya megalapozza lelki egyensúlyunkat.

A lélegzet birodalma

 

Úgy tűnik, fellélegezhetünk, és tervezgethetjük nyári programjainkat. Előtérbe kerülhet az egészség megőrzése is. Ennek egyik legfontosabb eleme a légzés. Ki-és belégzésünk harmonikus egyensúlya megalapozza lelki egyensúlyunkat. Fontos a túl sok belégzés csökkentése, a stresszes életmód elkerülésére, amiért időről időre pihenőt teszünk, és keressük a feltöltődés lehetőségét.

Ám ha belégzésünk a szó szerinti értelemben is túlzóvá válik, kialakulhat a krónikus túl légzés állapota, ami általános erőnlétünket is csökkentheti, és a légzéssel kapcsolatos egészségügyi problémák kialakulásához vezethet. Ilyenek lehetnek az asztmatikus tünetek, a köhögés, az orrdugulás, a fáradékonyság, az alvási problémák, az allergiás tünetek, de még az emésztési problémák is.

A Buteyko-légzéstechnika olyan könnyen elsajátítható és alkalmazható légző gyakorlatokat kínál, amikkel változtathatunk légzésünkön, növelhetjük a szerveinkhez és izmainkhoz jutó oxigén mennyiségét. Ezzel aktívan hozzájárulhatunk erőnlétünk és egészségünk megőrzéséhez.

 

A gyógyító légzés elsajátításának előnyei:

  • megszüntethetjük az asztmatikus problémákat,
  • erősíthetjük a koncentrálóképességet
  • az alvás minőségét javíthatjuk
  • a stressz-szintet csökkenthetjük
  • megtehetjük az első lépéseket a testsúlycsökkentés felé
  • növelhetjük a teherbírási képességet és a sportteljesítményt

 

Buteyko légzésterápia Életerő Pihenőház Szentendre

 

A légzés erejének növeléséhez jól jön egy hely, ahol friss a levegő, a madarak csicsergése, az erdő zöldje vesz körül minket. Ahol magunkra találhatunk.

Pihenőházunkkal, ami egy csodás természeti környezet és a kultúra találkozásánál fekszik, szeretnénk hozzájárulni a feltöltődéshez, ahol megvalósulhat a ki-és belégzés harmóniája, a test, a lélek és a szellem összhangja.

 

Ha szeretne fellélegezni, várjuk a Lélegzet Birodalmában!