fbpx

Az Élet Ízei

Konyhaművész: Horváth György, aki külföldön dolgozva tanulta meg, amit most főz.
Házigazda: Urbányi Ágnes
Időpont: 2021. október 29. péntek 9.30-17 óráig és 30. szombat 9.30-17 óráig
Helyszín: Szentendre, Szarvashegyi Életerő Pihenőház
Résztvevők száma: 8-10 fő
Részvételi díj: 26.000 Ft/fő, ami tartalmazza a főzési titkok átadását, a reggelit, az elkészített ételek elfogyasztását és a főzés alapanyagait, valamint egy receptkönyvet.
Jelentkezés: Urbányi Ágnes, e-mail: uagi.art@gmail.com

Könnyen egyet érthetünk a koreai konyhaművész gondolatával, hiszen a táplálkozás nem csupán az anyagok puszta bevitelét jelenti. Az Étel, amit megeszünk, részünkké válik. Szeretnénk, ha testünket és lelkünket egyaránt táplálná.

A valóban tápláló, harmóniát teremtő belső folyamathoz szükség van valami pluszra, hogy emésztésünk megfelelő legyen. A konyhában szükség van az előkészületekre, az asztalnál a szertartásokra, egy csendes, figyelmes párbeszédre testünk és a táplálék között, és természetesen az anyagok között.

Vajon támogatjuk-e, hogy Ételünk Életünk ízévé váljon?

Havonta egyszer jelentkező egynapos tematikus, workshopunkban olyan ételek készítésére hívunk, amik a testet és a lelket is táplálják.

Ez alkalommal az alapoktól kezdve vegán konyha krémjeivel és előételeivel ismerkedhetünk. A programot a vegán konyha szerelmeseinek ajánljuk, akik legyenek akár hozzáértők, vagy érzékenyek, kifinomult érzékkel fordulnak a növényi konyha ízvilága felé.

Amire számíthatsz a  programban:

Délelőtt reggeli, majd rövid elméleti bevezető a szentendrei Pihenőházban, ahol a kellemes természeti környezet hozzájárul a harmónia megteremtéséhez.

  • Mit jelent a vegán táplálkozás?
  • Növényi táplálkozás
  • Mit jelent az ételek elnevezése: szabji, dahl…
  • Tej és tojáspótlás
  • Fűszerezés
  • Hasznos ételkészítési eljárások: hőkezelés, sorrendiség
  • Lisztalternatívák
  • Gluténkerülés a táplálkozásban

Majd közösen elkészítjük és megkóstoljuk Ételünk és egyben Életünk ízeit. A résztvevők személyesen, az egyéni megtapasztalás lehetőségével léphetnek egy mélyebb ízérzékelési valóságba. Az ételkészítés sok gyakorlatot tartalmaz. Az egységeket záró összegzés, megbeszélés, kóstolás és elemzés segít elmerülni az ízek világában.

Ha szeretnél részt venni az ízletes alkotó folyamatban, írj, vagy hívj bátran!

Amire számíthatsz a  programban:

Délelőtt reggeli, majd rövid elméleti bevezető a szentendrei Pihenőházban, ahol a kellemes természeti környezet hozzájárul a harmónia megteremtéséhez.

  • Mit jelent a vegán táplálkozás?
  • Növényi táplálkozás
  • Mit jelent az ételek elnevezése: szabji, dahl…
  • Tej és tojáspótlás
  • Fűszerezés
  • Hasznos ételkészítési eljárások: hőkezelés, sorrendiség
  • Lisztalternatívák
  • Gluténkerülés a táplálkozásban

Majd közösen elkészítjük és megkóstoljuk Ételünk és egyben Életünk ízeit. A résztvevők személyesen, az egyéni megtapasztalás lehetőségével léphetnek egy mélyebb ízérzékelési valóságba. Az ételkészítés sok gyakorlatot tartalmaz. Az egységeket záró összegzés, megbeszélés, kóstolás és elemzés segít elmerülni az ízek világában.

Ha szeretnél részt venni az ízletes alkotó folyamatban, írj, vagy hívj bátran!

Kérdése van?

Írjon nekünk!

GPS koordináták: 47.7011, 19.0358

Kapcsolódó képek: