Az élet ízei – Ellazító nap
Házigazdák: Urbányi Ágnes és Monáth Virág
Időpont: 2021. június 26. 9-17 óráig
Helyszín: Szentendre
Részvételi díj: 23.000 Ft/fő, ami tartalmazza az erdőfürdőt, az ebédet és a főzés alapanyagait.
Jelentkezés: uagi.art@gmail.com vagy a honlapon
Érzékek ápolása felnőtteknek
„Mindenben, ami az emberre jellemző, kifejeződik valami.” Így van ez a táplálkozással is. Egész lelki felépítésünk a táplálkozáshoz kötődik. Hiszen az Étel, amit megeszünk, részünkké válik. Ízérzékelésünk az, aminek segítségével megbizonyosodunk, hogy az adott étel való-e nekünk.
Az ízlelés és a táplálkozás persze nem az atomok és anyagok puszta bevitelét jelenti. A testünket építő minőség a „gyümölcsözővé válás” folyamatában rejlik. Ehhez a folyamathoz pedig mindig szükség van valami pluszra, amit meg kell tennünk, hogy emésztésünk megfelelő legyen, és hogy megtapasztaljuk, a körülöttünk levő világ emészthető. A konyhában szükség van az előkészületekre, az asztalnál a szertartásokra, egy csendes, figyelmes párbeszédre testünk és a táplálék között.
Vajon adunk-e elég esélyt, hogy mindez ki tudjon bontakozni? Adunk-e esélyt, hogy a Étel Életünk oszlopává váljon?
Egynapos workshopunkban arra hívunk Titeket, hogy ízérzékelésünket ápoljuk.
A délelőtt folyamán erdőfürdőzni hívlak a festői szépségű Dunakanyarba, ahol kilépünk a mindennapi élet forgatagából. Ezzel előkészítjük a terepet étkezésünk számára. Megnyitjuk érzékelésünket, lelassulunk, majd megmártózva a természet esszenciájában, felvesszük annak ritmusát.
Délután megkóstoljuk Ételünk és egyben Életünk ízeit, az ízek világába merülünk! Önmagunkkal összhangba kerülve táplálékunkat könnyebben tudjuk saját egyéniségünkhöz alakítani. Olyan étel készítésére hívlak, ami a lelket is táplálja.
Vajon adunk-e elég esélyt, hogy mindez ki tudjon bontakozni? Adunk-e esélyt, hogy a Étel Életünk oszlopává váljon?
Egynapos workshopunkban arra hívunk Titeket, hogy ízérzékelésünket ápoljuk.
A délelőtt folyamán erdőfürdőzni hívlak a festői szépségű Dunakanyarba, ahol kilépünk a mindennapi élet forgatagából. Ezzel előkészítjük a terepet étkezésünk számára. Megnyitjuk érzékelésünket, lelassulunk, majd megmártózva a természet esszenciájában, felvesszük annak ritmusát.
Délután megkóstoljuk Ételünk és egyben Életünk ízeit, az ízek világába merülünk! Önmagunkkal összhangba kerülve táplálékunkat könnyebben tudjuk saját egyéniségünkhöz alakítani. Olyan étel készítésére hívlak, ami a lelket is táplálja.
Együtt, egy térben és mégis személyesen, élve az egyéni megtapasztalás lehetőségével belépünk egy mélyebb ízérzékelési valóságba. Ez a valóság mindenkinél egyedi módon alakul aszerint, hogy főzési tradíciójában milyen íz és szagélményeket szerzett. Ezek az élmények az érzékenységen és a harmóniateremtés belső folyamatain keresztül támogatják főzési szokásainkat. Mivel mindez a karakteren és a temperamentumokon keresztül mutatkozik meg, teljesen egyedi lesz az, amit „kifőzünk” és „kisütünk” magunkból.
Ha szeretnél részt venni ebben az ízletes alkotó folyamatban, írj, vagy hívj bátran!
„A puszta kenyér nem tud megtartani minket,
De ami gyógyulást ad, Az Isten örök szava,
A Szellem és az Élet.”
/Angelus Silesius/